Hè? Is dat een stukje zeewier?

22-12-2023 | 2023 - 2024

Eergisteren zijn de rollen van de scheepsovername bekend gemaakt en gisteravond is het schip over genomen door de leerlingen. Ik had gesolliciteerd voor het keukenteam met drie andere meiden, maar helaas hebben we de baan niet gekregen. Dit betekent dat ik dekhand was en lekker wacht heb gelopen, wat ook heel erg leuk was!

Vandaag had ik mijn eerste wacht van de scheepsovername en het ging erg goed. Het is wel heel anders om aangestuurd te worden door je mede-SaS’ers, maar ik vind dat iedereen het erg goed gedaan heeft.

We hebben tijdens onze wacht ook een hele mooie vondst gedaan! De hengel begon te ratelen en iedereen sprong op om de vis binnen te halen, maar al snel hadden we door dat het geen vis was. Een stuk zeewier dan? Daardoor wil de hengel ook nog wel eens afgaan. Nadat we de lijn binnen hadden gehaald was het nog steeds niet helemaal duidelijk wat het nou precies was. We halen het van de haak en vouwen het open… Een SaS T-shirt! Het School at Sea-shirt van iemand was van de waslijn gewaaid! Gelukkig hebben we het nog op tijd uit het water kunnen vissen 🙂

Roos