Uitslag scheepsovername

20-12-2023 | 2023 - 2024

Het was de een na laatste 4-8 wacht voor de wachtwissel en ik was wachtleider. We hebben een hele productieve wacht gehad. Na de wacht aten we weer havermout, lekker :-), dan lekker slapen en natuurlijk vijf minuten voor de lunch overhaast wakker worden. De lunch was een rijstsalade. De eerste keer dat ik dat in mijn leven heb gegeten. Het was koude rijst met wat groenten, dadels en geitenkaas. Na de lunch weer lekker aan school tot het vieruurtje, een hele lekkere perzikcrumble.

En toen kregen we eindelijk de uitslag van de scheepsovername! Iedereen zat in spanning aan de tafel te wachten en Sam stond met een briefje met de uitslag voor de groep.

Hij noemde iedere functie op en vertelde welke kandidaat het was geworden. Er werd elke keer een heel groot applaus gegeven als je werd opgenoemd. Het was een heel mooi moment en ook super spannend.

Na de uitslag moesten alle nautische functies zich melden bij de kapitein. Iedereen begon gelijk met de dingen regelen, zodat de scheepsovername morgen goed zou starten en verlopen. Wij maakten onze laatste wacht af en gingen voor onze laatste keer avondeten met de wacht. Iedereen ging vroeg naar bed om de volgende dag lekker fit te zijn. Want nu ging de scheepsovername echt beginnen!

Tot de volgende,
Pleun