SaS-droom

18-12-2023 | 2023 - 2024

Deze ochtend stonden we allemaal weer op voor een nieuwe school- of wachtdag! De ene helft van de groep stond klaar voor hun wacht en de rest ging hard werken voor school. Ondertussen is het nog maar 430 zeemijl tot aan de scheepsovername. De sollicitatiebrieven worden gelezen en er zijn zwetende handjes voor de sollicitatiegesprekken. Zoals vaker benoemd is, is het ontzettend warm. Er worden grote hoeveelheden water naar binnen getankt en er wordt flink op los gesmeerd met zonnebrand, maar alsnog verbranden we soms :-0

Zelf had ik wacht van twaalf tot vier, dus ik had een rustige ochtend met lekker uitslapen. Om twaalf uur stond ik weer klaar voor de wacht, we varen inmiddels op de motor omdat het zo goed als windstil is, dus we hoeven niet zoveel met de zeilen te doen. We horen tijdens de lunch van Sander dat er miniwalvissen te zien zijn! Daarnaast hoorden we tijdens mijn wacht van alle kanten „Ik heb heel veel zin om te zwemmen“ en daar waren ik en de rest van mijn wacht het zeker mee eens. Maar toen wisten wij allemaal nog niet dat het werkelijkheid zou worden…. Want plotseling ging de motor uit en moest het grootzeil weg, het zwemtrapje werd van het dak gehaald en we moesten allemaal naar het middendek. Zwempakken aan en zwemmen maar! Iedereen ging vol enthousiasme zijn zwemkleding aandoen en sprong vol geluk het water in. Eventjes afkoelen van al die warmte. Toen was het tijd om eruit te gaan en door te gaan met school. Maar nee hoor, een vis in de Atlantische Oceaan besloot ook aan boord te komen. „Vissssss“ werd er weer door de gangen geschreeuwd en iedereen stond natuurlijk weer met zijn neus op de vishengel. Het was een lekker grote mahi mahi van ruim een meter en 8 kilo. Een mooie afsluiter bij zonsondergang.

De dagen vliegen voorbij (net zoals de vliegende vissen) en elke dag creëren we weer wat extra herinneringen hier aan boord van de Thalassa. Ook vandaag was dus weer een topdag en voor iedereen, een dag waarvan je hebt gedroomd als je aan SaS denkt.

Pien