Een drukke maar mooie dag

13-12-2023 | 2023 - 2024

Het was een mooie morgen hier midden op de Atlantische oceaan. We zijn inmiddels ongeveer een week aan het varen richting Dominica en de sfeer zit er bij mij goed in. Ik werd om 7.00 uur gewekt door de keukendienst om naar het ontbijt te gaan en vervolgens te beginnen met de schooldag. Ik ging snel naar het dek om de zonsopgang nog te kunnen zien en vlak daarna zaten we met de hele schoolploeg op het middendek. Vandaag was een drukke dag op het gebied van schoolwerk en SaS opdrachten. Er zijn een paar deadlines die gehaald moeten worden.

Mijn schooldag begon om 08.00 uur. Ik had snel mijn dagplanning ingevuld zodat ik gelijk aan de slag kon gaan met school. De tijd vloog voorbij en ineens was het al lunch. We hadden een heerlijke pasta carbonara met een salade. De schoolploeg zat braaf weer om 13.30 uur aan school. Toch wel bizar, dat we op een zeilschip ergens midden op de Atlantische oceaan varen. Met hier en daar een vliegende vis die uit het water en soms zelfs op het dek springt, zitten we hier dan: ons schoolwerk te maken op het middendek, omringd door alleen maar water.

De schooldag was klaar rond 16.30 uur en ik ging snel aan de slag met mijn andere opdrachten die nog af moesten voor de deadlines. Zo waren er bijvoorbeeld een SaS-PO over de ware koers berekenen, SaS-story’s over onze vorderingen en sollicitatiebrieven die nog moesten worden geschreven voor de scheepsovername. Het is een late avond geworden voor mij maar ik ben vandaag enorm productief geweest en heb het naar mijn zin gehad. Wat natuurlijk het allerbelangrijkste is bij School at Sea.

Max K