Scheepsovername?

11-12-2023 | 2023 - 2024

Mijn dag begon om zes uur in de ochtend omdat ik keukendienst had. Als ontbijt hadden we havermoutpap gemaakt met alleen melk en havermout, je kon er zelf nog kaneelsuiker en krenten bij doen als je wilde. Er werd goed opgelet dat er geen kritiek op het eten kwam want in het vorige salonnetje werd gezegd dat als er nog één iemand zou klagen over de havermout, we dan de hele dag (elke maaltijd) droge rijst zouden eten zonder iets erin. Het is aan boord eten wat de pot schaft en de keukendienst (wij dus) doet elke dag hard z’n best, dus negatief commentaar op het eten wordt niet gewaardeerd. En droge rijst eten wil ook niemand natuurlijk, dus iedereen at braaf zijn havermout.

Na het ontbijt gingen we verder met de lunch klaarmaken. Als lunch hadden we kippenpoten met linzencurry en rijst. Veel mensen vonden het erg lekker. Er waren kippenpoten over dus die waren voor de volgende nachtwacht als wachtsnack. Toen iedereen uitgegeten was gingen we afwassen en het 4-uurtje klaarmaken, dat was cake met banaan erin. Het viel goed in de smaak en iedereen wilde wel nog een stukje,  maar helaas was er niet genoeg. Er waren nog precies drie stukjes over en die hebben wij lekker zelf op gegeten, dat is het voordeel van keukendienst.

Om half vijf stipt zat iedereen in de salon want we kregen DE presentatie over de eerste scheepsovername. We kregen informatie over de nautische functies aan boord, zoals kapitein, stuurman, bootsman,  hotelmanager, machinist en chef-kok en keukenteam.  Je mag zelf ook een functie verzinnen, ook een niet-nautische functie zoals banketbakker of personal assistant van Sam of Sander. We kregen ook te horen dat we een sollicitatiebrief moeten gaan schrijven waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor die functie.

Toen de presentatie klaar was, ging iedereen brainstormen over wat we zouden willen gaan doen. Wij gingen weer snel de keuken in om brood te bakken en alles klaar te zetten voor het avondeten. Het avondeten was brood met restjes. Aan tafel ging het vooral over de scheepsovername en vroegen veel mensen aan elkaar  “Wat wil jij doen?“ Eenmaal klaar met het avondeten, snel afwassen, keuken netjes achterlaten voor de volgende keukendienst, keukendienst nabespreken, nog snel even douchen en naar bed, want ik heb gewoon weer wacht van 00.00 tot 04.00 uur maar wel met lekkere kippenpoten!

Tot de volgende!

groetjes
Maud