Een dag van de oversteek

08-12-2023 | 2023 - 2024

Vandaag werden mijn wacht en ik wakker gemaakt voor het lopen van de wacht. Toen we wakker werden, viel er meteen iets op: de salon was vannacht versierd met heel veel kerstlichtjes en er stond ineens een versierde kerstboom! Heel gezellig en druk ziet de salon er nu uit.

We zijn begonnen met ontbijten en hebben daarna de wachtoverdracht gedaan met de wacht voor ons. Tijdens de wachtoverdracht vertel je elkaar wat er gebeurd is tijdens de wacht, het weer, welke zeilen er staan, of de watermaker aan of uit staat, de koers, de wind en waarop gelet moet worden. Na de wachtoverdracht is onze wacht meteen begonnen met het hijsen van alle stagzeilen en we hebben gebrast. Bij onze wacht horen verder nog de klusjes wc’s en groentehok. We hebben de wc’s schoongemaakt en daarna hebben we het groentehok gedaan. Bij de groenten en fruit kijk je of er fruit snel op moet en of er bepaald fruit begint te bederven. Als het beschimmeld is moet al het fruit en groenten uit die bak met chloor schoongemaakt worden. Verder keer je het fruit zodat er weer ander fruit en groenten onderop ligt. Het is onze verantwoordelijkheid dat het fruit en de groenten op tijd gegeten worden en dat de keukendienst weet wat er nog lang goed is en waar snel iets mee moet gebeuren.

Tijdens de uitkijk en het sturen hebben we ook een schildpad langs zien zwemmen. Als we dieren zien roepen we dat altijd naar beneden en dan staat altijd het hele dek weer vol.
Op een wachtdag is het de bedoeling dat je ook tussendoor ergens nog twee uur aan school zit, dus dat hebben we ook gedaan. Tijdens een oversteek ziet elke dag er min of meer zo uit, alleen dan nog met om en om twee dagen school en wacht en dat dan voor 2 of 3 weken.

Het was vandaag weer een leuke dag met een leuke wacht.

Groetjes
Lobke