Niet één maar twee grote vissen

07-12-2023 | 2023 - 2024

De dag begon met uiteindelijk de belangrijkste keuze van de dag. Mijn kamergenoot en ik werden wakker gemaakt. Ik stond voor een belangrijke keuze: Welke sokken doe en kan ik aan? Na mijn brede collectie van drie en een half paar sokken afgegaan te zijn, koos ik voor mijn Puma gelukssokken. Het eerste goede moment van de dag was muesli met yoghurt als ontbijt. Nadat we allemaal lekker hadden gesmuld, ging de schoolgroep aan school. Ik was rustig geschiedenis aan het maken toen ik opeens “VIS, VIS, SANDER VIS!’’ hoorde. Ik zat net lekker in de flow en dacht: ’’oh dat is toch weer een klein visje, ik ga blijven zitten’’. Na een minuut of twee, won de nieuwsgierigheid van mijn schoolwerk en ging ik ook maar even buiten kijken. De vis was bijna binnen en Sander riep dat iemand handschoenen moest gaan pakken. Huh, voor een klein visje heb je toch geen handschoenen nodig? Nou het was ZEKER geen klein visje, het was een koningsmakreel van 115 centimeter en 11 kilo! Ik bleef kijken bij de ontleding maar haakte toch wel af toen ze een dikke parasiet uit de maag van de vis haalden. Verder aan school en dan lekker lunchen.

We kregen vandaag ook een heerlijk 4-uurtje omdat er iemand jarig was. Na het 4-uurtje hadden we sailtraining, het was op zich wel te begrijpen alleen was het wel moeilijk. Ik zat binnen in de hut en hoorde iemand door de gang roepen “NOG EEN VIS, SANDER VIS“. Natuurlijk had ik geleerd van de vorige keer om altijd te gaan kijken bij de vissen en hierdoor stond ik vooraan bij het binnenhalen van nog een koningsmakreel, nu nog groter namelijk van 136 centimeter en 16 kilo! Ook bij deze ontleding haakte ik af bij de twee parasieten die in de maag zaten. Door deze grote vangsten kregen we tijdens het avondeten allemaal een lekker stuk vis.

En toen kregen we na het eten ook nog eens sailmail binnen!

Wat een topdag en dat allemaal door de gelukssokken (waarschijnlijk doordat Sander gewoon heel goed kan vissen, maar we doen wel alsof het allemaal door de magische sokken komt).

Groetjes
Linde en haar gelukssokken