Sporten aan boord

02-12-2023 | 2023 - 2024

De hoeveelheid beweging hier aan boord is een stuk minder dan thuis. Hoewel we hier natuurlijk tijdens het wachtlopen aan genoeg lijnen trekken en de armspieren laten werken, is dat niet voor iedereen genoeg. Som-mige mensen doen elke ochtend aan yoga en anderen onder ons doen een sportprogramma genaamd “het Fitgirl programma”. De naam is bedacht door onze geschiedenisdocent Jirri.

Elke dag om 18u15 vindt de sportsessie plaats op het dek. We doen dan een paar oefeningen en we trainen elke dag een spiergroep. De ene dag worden de armspieren getraind en de andere dag de buikspieren.
Oefeningen die hier veel gedaan worden zijn planks, squats, sit-ups, push-ups, wall-sits, noem het maar op, alles wordt gedaan om fit te blijven. Zo lopen er ook competities over wie de meeste push-ups achter elkaar kan. Of wie het langst de wall-sit kan volhouden. Bij planken staat het record momenteel op drie en een halve minuut, maar er wordt hard getraind om het te verbreken!

Kortom, iedereen is hard aan het trainen en doet zijn best om fit te blijven.

Jill