December wordt Feestember

01-12-2023 | 2023 - 2024

Het is de eerste dag van december en de feestdagen komen steeds dichterbij. Heel gek natuurlijk want nu zit iedereen thuis heerlijk in de kou terwijl wij van de zon en de zee genieten. Voor velen hier aan boord is het best zwaar de feestdagen thuis te moeten missen want alle gewone tradities hebben we even niet, maar je merkt wel dat iedereen ernaar uitkijkt en benieuwd is hoe we het hier aan boord gaan vieren.

En wat is nu een betere manier om te vieren dat voor ons Sinterklaas en Kerst nu toch wel erg dichtbij komen dan met een stuk of 50 dolfijnen en wat walvissen die ons kwamen bezoeken? Ik had net als de rest van mijn ploeg een normale rustige schooldag tot plots ergens in de middag dolfijnen waren gespot en dan niet een paar, maar echt overal waar je keek zag je ze zwemmen.

De afgelopen dagen was een groot deel van ons ook druk bezig met de Sinterklaasvoorbereidingen. Er werden veel gedichtjes geschreven. Veel leerlingen sturen ook één of meerdere gedichtjes naar huis. En er wordt ook hard gewerkt voor Sinterklaas hier aan boord, want tijdens de wacht schrijven we een leuk gedicht voor de parallelle wacht. Wachtend op Sinterklaas en daarna Kerst gaan we nu door met de oversteek.

Groetjes,
Inge