Sinterklaas komt eraan!

23-11-2023 | 2023 - 2024

We krijgen na het ontbijt te horen dat iedereen naar de salon moet komen: we krijgen na drie uur vrije tijd om een sinterklaassurprise te kopen én nog vrije tijd voor onszelf! Maar eerst school tot drie uur, wat natuurlijk geen enkel probleem is. Even economie, Nederlands en Duits. Dan weer naar de salon, daar krijgen we te horen dat het budget vijf euro per persoon per wacht is. Sander probeert ons nog op ideeën te brengen door te vertellen dat een wacht een keer het budget had uitgegeven aan 100 rollen droge koekjes, wat bij sommige mensen leidt tot een blik alsof hij het wiel opnieuw had uitgevonden.

Gewapend met 30 euro en de wildste ideeën gingen we de stad in en kwamen we al snel bij een winkel met allerlei hebbedingetjes. Nadat we, in onze ogen, het perfecte cadeau hadden gevonden (een xxxx) hadden we nog een paar dingen “getest“ en vertrokken we weer. Na even in de stad rondgedoold te hebben besloten we dat we voor het overige geld nog snoep zouden gaan kopen voor de wacht. Toen we echter bij de kassa stonden, weigerden ze een briefje van vijf omdat dat half gescheurd was… Na een aantal pogingen om het briefje ergens te ruilen besloten we dat we teruggingen naar de boot en het in onze vrije tijd nog eens te proberen. Eenmaal op de boot even je telefoon pakken, groepje van minimaal drie maken en wegwezen! Het wisselen ging makkelijk en alsnog het snoep gekocht, en nog even langs een snoepkraampje voor een gekarameliseerde appel!

Blijkbaar had een van de anderen al gereserveerd bij een restaurant, dus we hadden nog een paar uur. Ik had al meerdere keren gezegd dat ik mijn haar zou gaan millimeteren, echter had zich nog geen goed moment voorgedaan. Daarom plande ik een afspraak in bij de kapper, en een halfuur later was het zover! Het was even wennen, en dat vonden mijn ouders ook toen ik ze facetimede! Heerlijk lokaal gegeten bij het restaurantje, ik had aardappels met gekruide kip en de anderen octopus. Nog even een paar mensen bellen en weer onze telefoon inleveren! Daarna nog even gebuurt bij de Regina Maris die was aangekomen die dag, en het was tijd om te gaan slapen, vond ik althans!

Boaz