Vele handen maken licht werk

22-11-2023 | 2023 - 2024

Ook als we aan land zijn gaan alle taakjes aan boord door. Zo ook de keukendienst, die ik vandaag had. Voor de keukendienst werden we om zes uur wakker gemaakt en zijn we meteen aan de slag gegaan. We moesten best wat tempo achter ons werk zetten want we gingen om half elf weg naar het Casa Carnaval, een museum over het carnaval in Santa Cruz. We hadden alles goed gepland en konden snel door met het voorbereiden van de lunch voor als we terugkwamen uit het museum.

Het carnaval van Santa Cruz is een van de grootste ter wereld! Alleen het carnaval in Rio de Janeiro is groter. In het museum waren er vele fascinerende jurken van de carnavalskoninginnen van alle voorgaande jaren te zien en we hebben veel over de carnavalsgeschiedenis van Tenerife geleerd. Ook lagen er wat kostuums die wij mochten passen en waar we mee op de foto mochten. Die kans lieten we natuurlijk niet liggen!

De keukendienst liep weer terug naar de boot om de lunch klaar te gaan zetten. Alle anderen kwamen inmiddels ook terug van het museum en voordat we het wisten waren er meerdere mensen die de tafel gingen dekken en het eten op tafel gingen zetten. Hetzelfde na de lunch, de tafels werden door de hele groep opgeruimd en de vloer werd geveegd. Zo konden we snel door, want de stores kwamen ook aan boord. Als we de oversteek gaan maken moeten we namelijk genoeg eten, maar ook bijvoorbeeld toiletpapier hebben. Het was best vol aan boord met alle stores, maar met elkaar hebben we alles een plekje gegeven en goed op de lijst gezet waar alles ligt. Ook wij in de keuken moesten alles in de koelkast goed organiseren want het moest en zou passen. Na heel wat passen en meten hadden alle stores een plekje gekregen en was het tijd om te gaan eten.

We hadden in de keuken een kleine inschattingsfout in de hoeveelheid eten gemaakt, dus hierdoor moesten we snel handelen en hebben we alsnog genoeg eten gemaakt. Dit kostte ons best veel werk, maar weer waren er meerdere mensen in de keuken die ons aan het helpen waren en de eerste ronde afwas aan het doen waren. Hierdoor hadden wij meer tijd om ervoor te zorgen dat er genoeg eten op tafel kwam te staan. We waren snel klaar met de keuken opruimen en hebben met elkaar een potje voetbal op de kade gespeeld.

Belle