Masterskippers aan boord

19-11-2023 | 2023 - 2024

Deze dag was niet zo maar een dag, het was echt een hele bijzondere dag. Het begon gewoon normaal: net zoals altijd werden we om 7 uur gewekt en gingen we tot 4 uur aan school. Vandaag zijn er vier toetsen gemaakt, maar niet zo maar vier toetsen. Tussen de vier toetsen zat namelijk de honderdste toets! Degene die deze toets gemaakt had, kreeg een reep chocola. Hier aan boord is het zo dat iedereen vanaf de honderdste toets of opdracht een snoepje krijgt, helaas lopen we nog steeds met z’n allen achter op school dus dat is wel wat minder. Maar door de beloningssnoepjes is iedereen nu nog meer gemotiveerd om toetsen te maken, dus dat komt goed.

Gisteren zijn de masterskippers aangekomen in dezelfde haven hier op Tenerife. Na school vroegen een paar van hen of ze aan boord mochten en we hebben ze een rondleiding gegeven. Daarna gingen we met z’n allen naar hun boot, de Wylde Swan. We kregen een rondleiding. De eetzaal vond ik eruit zien als een soort kinderdagverblijf. Daaronder was de keuken. Die was echt heel erg groot en daarnaast was de slaapzaal. Zij slapen met z’n allen in een grote zaal en het heeft een aparte sfeer zo. Voor de rest echt een hele mooie boot en dan vooral het dek, maar de Thalassa is natuurlijk veel beter!

Toen kregen we anderhalf uur vrije tijd. Ik ben met mijn groepje gewoon een willekeurige richting op gelopen want we hadden inmiddels al de hele hoofdstraat gezien en we hadden geen tijd om de tram naar een andere plek te nemen. Op de terugweg hebben we een menu bij de McDonalds gehaald, meegenomen en bij de kade opgegeten.

Wat was het toch weer een enorm mooie dag, vooral dat we het punt van de honderdste toets hebben bereikt waar we allemaal heel erg trots op zijn!

Thijmen