Eerste keer zwemmen in de zee

18-11-2023 | 2023 - 2024

Vandaag was onze eerste grote vrije dag op Tenerife. Vanaf half twee in de middag tot tien uur ’s avonds. Natuurlijk hebben we eerst even boodschappen gedaan voor tijdens de oversteek, maar daarna gingen we een arepa eten. Dat is een heerlijke specialiteit hier: een knapperig maisbroodje met een vleesvulling, echt heerlijk. Aan boord heb ik nog een pizza gegeten daarna zijn we lekker gaan zwemmen in de zee terwijl de zon al onder was.

Om bij de zee te komen hebben we de bus naar San Andres genomen. Dit is een pittoresk vissersplaatsje in Tenerife vlakbij Santa Cruz. Het water had de perfecte temperatuur, niet te koud en niet te warm. Vanwege het late uur was het al rustig op het strand en konden we ons in alle rust omkleden en de zee in waden. Eenmaal in de zee zijn we een paar keer kopje onder gegaan en daarna zijn we naar de boeien en weer terug gezwommen. Als avondeten hebben we lekker bij een Spaans restaurantje gegeten. We hebben daar fantastisch vlees gegeten. Tenerife is best leuk!

Stijn