Een dagje in en uit een museum

17-11-2023 | 2023 - 2024

Nou nou, wat een leerzame dag was het vandaag weer.

We zijn naar het lokale natuurhistorisch museum geweest, daar hebben we een expo bezocht over onder andere de oorspronkelijke bewoners van het eiland Tenerife, de “Gaunches”. Het bijzondere was dat er ook mummies lagen, niet ingewikkeld in linnen en dan gebalsemd maar natuurlijk ontstane mummies. De Gaunches legden hun doden namelijk om de hoogvlakte rond de Teide in grotten en door de droogte bleven bijvoorbeeld de huid en haren intact. De ene persoon vond het een bijzonder beeld, de ander vond het best wel heftig om te zien.

Ook was er veel te zien over het ontstaan van het eiland en uitleg over het vulkanisme van de Canarische eilanden. Al met al was het een behoorlijk leerzaam museum. De suppoosten vonden het wel wat druk, 37 leerlingen die zonder volwassenen door de exposities aan het zwerven waren, maar iedereen heeft er best van genoten.

We zijn ook bezig gegaan met zelfreflectie, de sfeer aan boord en sociale vaardigheden. Na vijf weken samen en het bereiken van de eerste bestemming, beginnen er toch wat frustraties hier en daar te ontstaan. Dat komt ook wel weer goed, want we gaan beter op elkaar letten en voor elkaar zorgen om de komende vijf maanden nog veel leuker te maken.

Simon