Aankomst op Tenerife

16-11-2023 | 2023 - 2024

Vandaag zijn we eindelijk na een hele lange tijd aangekomen in Tenerife, het heeft ons even gekost maar nu zijn we er eindelijk. We hebben het schip helemaal weer schoongemaakt zodat het weer fris is. Ook hebben we de stores allemaal geteld, want de keukendiensten hebben dat niet goed bijgehouden dus het was niet helemaal meer duidelijk wat we nog wel en niet meer aan boord hadden. Ook hebben we het dek ontzout want tijdens het varen was daar veel zeewater overheen gegaan, dus het was hard nodig.

Omdat Tenerife per vliegtuig ook nog best goed te bereiken is, kwamen er wat mensen aan boord langs. Onze nieuwe bemanning Valentin en Rosa waren er al, maar ook de eigenaren kwamen langs. Ook Jelle, een van hun zoons die vaak meevaart als kok/bemanning, kwam een paar nachten slapen zodat hij kon helpen met onderhoud doen.

’s Middags hadden we even vrije tijd waarin (bijna) iedereen een heerlijk ijsje op het plein hier heeft gehaald.

Er lag ook een schip van de Duitse versie van School at Sea in de haven. ’s Avonds hebben we contact gemaakt met ze door eerst een soort van dance battle en later op de avond hebben we met ze gekletst. Ik ben benieuwd wat we verder nog gaan doen op Tenerife!

Sam