Vrije tijd in Ierland

03-11-2023 | 2023 - 2024

We begonnen de dag met havermout, want het zelfgebakken brood is voor ‘s middag. Jirri (een van de docenten) was jarig, dus we hebben met zijn allen voor hem gezongen. Toen gingen we aan school, maar ik moest eerst de WC’s schoonmaken. Toen we dat gedaan hadden en ik aan school kon, ging het brandalarm opeens. Iedereen naar het middendek. Het was (deze keer wel) een oefening. Toen kregen wij te horen dat het rondvaartbootje ons bijna kwam halen voor een ochtend vrije tijd aan wal en wij dus moesten gaan voorbereiden: afval verzamelen, jassen aan en iedereen mocht zakgeld meenemen. Ik hielp bij het afval en haalde daarna zakgeld.

We werden opgehaald door een heel leuk rondvaartbootje. We gingen eerst nog langs een paar zeehonden en werden daarna aan land gezet.  Leuk feitje: dit is de eerste keer ooit dat School at Sea stopt in Ierland! Wij zijn gaan lopen naar het dorpje en hebben onderweg het vuilnis in een vuilnisbak gedaan. Eenmaal in het dorpje aangekomen gingen we op zoek naar een cafeetje of supermarkt die open was. Dat was nog best wel moeilijk: alles ging pas open om 16:00 uur. Na eindelijk een Spar gevonden te hebben, zijn wij er met z’n allen heen gegaan. Praktisch was het niet heel handig: met z’n 37‘en in een hele kleine Spar. De meesten hebben goed ingeslagen voor de reis richting Tenerife. Ik ook! Ik heb een lekker broodje gehaald en toen zijn we weer door gelopen. Toen hebben we nog een souvenirwinkeltje bezocht, waar alles toch iets te duur was en nog even de rest van het dorpje verkend. Toen was het al voorbij en moesten we terug naar het bootje. Iedereen stapte in en we gingen terug naar de Thalassa.

Toen we terug waren moesten we aan de slag: bezig met het voorbereiden op vertrek of aan school. Ik ging met nog een paar anderen al het groente en fruit keren. Dat was gezellig! Sam heeft alle hutten nog even gecontroleerd of ze goed opgeruimd en schoon waren. Omdat de volgende dag de wachten ingingen en we dan op een schommelend schip zitten, werd de filmavond verplaatst naar vannacht. We hebben de film Ocean Eight gekeken. Tijdens de film was ik heel moe en ik ben na de film meteen mijn bed in gedoken. Al met al een prima dagje weer.

Maes