Dag dag havermout

02-11-2023 | 2023 - 2024

En ja hoor weer en dagje havermout als ontbijt, inmiddels zijn we het wel gewend.  Na een wat moeilijke start ging iedereen met goede moed aan het werk. Na een heerlijk 4-uurtje was de concentratie wel een beetje op, dus dan maar spelletjes spelen en muziek luisteren.

Na het avondeten vroeg kapitein Sam of mensen zin hadden brood te leren bakken en omdat niemand meer zin had om de volgende ochtend weer havermout te eten stonden we ervoor in de rij. Daar gingen we voor 37 hongerige jongeren vers broodbakken. Gist, water en bloem in de mixer, scheutje olie erbij en dan wachten tot je de glutenramen ziet. Ondertussen doe je een klein schietgebedje dat het lekker wordt. En dan laat je het deeg een half uur rijzen. Als het deeg op wonderbaarlijke manier twee keer zo groot is geworden, kneed je het nog even door en stop je het in de oven. Nadat je het brood niet veel te kort in de oven hebt gedaan (waardoor het brood toen je het oppakte helemaal leeg liep) heb je heerlijk vers brood. Inmiddels eten we in de ochtend heerlijk vers zelfgebakken brood.

groetjes en tot de volgende,
Maarten