Hongerige mensen voeren

01-11-2023 | 2023 - 2024

Vandaag werd ik om 6.00 uur wakker gemaakt omdat ik keukendienst had. Vandaag zijn mijn keukendienstgroepje en ik verantwoordelijk voor het eten van de hele dag en de afwas. De keukendienst wordt begeleid door Bart (de kok), die ons leert over het koken en het werken in de keuken. In de ochtend zijn we begonnen met het keukenplan voor de dag. Na het maken van het plan zijn wij aan het ontbijt begonnen. Vandaag was het ontbijt yoghurt met muesli en fruit. We moesten in de keuken heel veel fruit snijden, maar alles beter dan het maken van havermout, want dan heb je geen gezellige ontbijttafel…

Het lekkere ontbijt was niet het enige leuke aan deze ochtend. Vandaag is er weer iemand jarig. Dat betekent een versierde eetzaal en natuurlijk het zingen tijdens het ontbijt.

De lunch was zelfgebakken brood met zelfgemaakte humus en rodebietensaus. Voor het zelfgebakken brood hebben we voor het eerst een lesje broodbakken gekregen van kapitein Sam. 

Na de lunch zijn we begonnen aan het avondeten en het bakken van bananenbrood voor de jarige. Tijdens het eten van het bananenbrood hebben we nogmaals gezongen en mocht de verjaardagsdoos worden opengemaakt.

Voor het avondeten stond rijst met groenten op de planning. Het was heel lekker. Nadat alle magen gevuld waren, was het tijd voor de afwas. Dat betekent 50 borden, 50 lepels, 50 vorken, 50 messen en 50 bekers. En niet te vergeten alle (enorme) potten en pannen die gebruikt zijn! Aan het eind van de dag moet de keuken schoon en moet de keukenwas gebeuren.

Na deze lange maar ook leuke dag in de keuken is het tijd voor een gezellige avond spelletjes spelen in de salon.

Groetjes,
Kok Lobke