Halloween in Ierland

31-10-2023 | 2023 - 2024

Mijn ochtend begon met langzaam wakker te worden in mijn bed. Ik had het ontbijt gemist (wat ik niet heel erg vond want we hadden weer havermoutpap) en 9 uur begon mijn wacht pas. Mijn horloge stond verkeerd dus ik had geen idee welke tijd het was. Ik had me aangekleed en ben weer even in mijn bed gaan liggen. Toen om 08:45 uur werd er op mijn deur geklopt door iemand van mijn eigen wacht. Er werd gezegd dat de vorige wacht te druk bezig was om ons wakker te maken. Ik kleedde me snel om en ging naar het achterdek waar de rest van mijn wacht stond.

Het was een rustige wacht waarin we vooral op de uitkijk stonden voor boeien en van het mooie Ierland mochten genieten. We voeren naar de baai waar we voor anker zouden gaan. Om 11:00 uur kregen we ons elfuurtje (heerlijke druifjes) en nog met onze druiven in onze handen kwamen we aan in de baai. Nadat het anker vast lag moesten we allemaal naar de salon. We kregen te horen dat de rest van de dag een schoonmaakdag zou worden en dat een paar mensen naar de stuurhut moesten om een plan te maken zodat we na de lunch zouden kunnen beginnen met schoonmaken.

De wacht van 9 tot 12 (mijn wacht) werd naar buiten geroepen om een paar zeiltjes vast te zetten. Een deel van de groep ging de mast in, de anderen gingen het kluivernet in. Ik zat in de groep die de mast in ging, we moesten hoger dan dat we ooit zijn gegaan. We deden ons tuigje aan en liepen naar de mast, ik was de laatste die begon met klimmen. Toen ik op het eerste platform geklommen was en over moest stappen op een andere touwladder begon de spanning wel te komen. Ik klom de touwladder op en moest via een ander touw op weer een ander zwart touw zien te komen. Best wat geklauter, maar ik was natuurlijk wel gezekerd hoor. Eenmaal op het dunne zwarte touw begonnen we met het vastknopen van het zeil. Je moest gehurkt op het touw staan en de ra goed blijven vasthouden. Ik zat de ra zo ongeveer te knuffelen omdat ik het zo spannend vond. Toen we eenmaal alle knopen hadden gezet gingen we weer naar beneden voor de lunch. De lunch was echt heerlijk, we kregen een sappige hamburger met aardappeltjes en ratatouille.

Na de lunch kreeg iedereen te horen welk deel van het schip schoongemaakt moest worden. Ik en een paar andere mensen kregen als taak de salon schoon te maken. Maar eerst kreeg iedereen 30 minuten om zijn hut op te ruimen. Na dit half uurtje begon het schoonmaakfestijn. We kregen een geplastificeerd papiertje met daarop de dingen die gedaan moesten worden in de salon. Ik begon met iemand te helpen met de ramen schoonmaken terwijl de rest van de groep de muren ging doen. Toen de ramen eindelijk schoon waren, begon ik met het schoonmaken van de bar. Hierna duurde het even tot ik de stofzuiger kon bemachtigen maar toen het uiteindelijk lukte begon ik met het stofzuigen van de salon. Toen ik klaar was kreeg ik te horen dat ik mijn bed moest opmaken dus deed ik dat. Kapitein Sam checkte de hutten en gaf ons nog even een uitleg over het schoonhouden van de hutten. Hierna kregen we vrije tijd.

In de vrije tijd kwamen we erachter dat het eigenlijk Halloween is vandaag. Een paar mensen besloten om te vragen of we vanavond een horrorfilm mochten kijken omdat het Halloween was. Tijdens het eten kregen we te horen dat het mocht. De enige horrorfilm die er in het mapje Filmavond stond was The Conjuring. Om 21:00 uur begon de film, met veel geschreeuw en een popcornpauze kwamen we aan bij het einde van de film. Nog even opruimen en dan naar bed toe.

groetjes
Linde 🙂