Brand!?

30-10-2023 | 2023 - 2024

Het is drie uur ’s nachts en iedereen behalve de wacht slaapt, als plots het brandalarm door het schip gaat. Ik spring uit mijn bed, trek een broek aan en loop snel naar de salon. Wel een raar moment voor een brandoefening. Of zou dit echt zijn? De instructies bij het brandalarm aan boord zijn dat iedereen zo snel mogelijk naar het middendek moet gaan. Sam is er natuurlijk ook al en zegt dat we in de salon kunnen wachten.

Sam is namelijk snel naar de stuurhut gegaan, waar hij kan zien welk brandalarm is afgegaan. Hij vraagt of iemand toevallig net deodorant heeft opgespoten in de hut. Al snel werd het duidelijk dat de gevoelige detectors dat al registreren en dat het alarm dan afgaat. En dan zal je je afvragen wie er om 3 uur ’s nachts deodorant spuit. Nou dat vraag ik mij dus ook af! Ik denk dat het iemand was die van 3 tot 6 wacht heeft en dus fris op wacht wilde komen. Maar gelukkig was het geen echte brand en konden we allemaal weer rustig gaan slapen. Gelijk wel een goede brandoefening.

Laura