Onderweg naar Ierland!

29-10-2023 | 2023 - 2024

Vandaag vertrokken naar Ierland! Gelukkig een extra uurtje slaap omdat het zondag was. Eerst met zijn allen heeeerlijke havermout gegeten (maar niet heus), maar gelukkig was het al iets lekkerder dan de vorige keer. Na het ontbijt werd er verteld dat we rond 10 uur zouden vertrekken, en dat die wacht moest helpen om de boot klaar te maken. Dat betekent bijvoorbeeld de netten ophangen zodat we niet van de boot af kukelen als we heen en weer worden geslingerd.

Ik heb persoonlijk wel best zin in Ierland. Ik ben er nog nooit geweest en ik ben wel benieuwd hoe het daar is. Het is nog niet bekend of we aan land gaan of alleen voor anker gaan liggen. Ik hoop dat we aan land gaan en nog eventjes vrije tijd krijgen, zodat we nog eventjes naar huis kunnen bellen. En ja.. ik weet dat we gisteren ook hebben kunnen bellen. Maar elk moment dat we de mensen thuis kunnen bellen is er weer eentje.

Zodra we op zee kwamen werden de golven steeds hoger en hoger. Een voor een gingen we over de reling en zagen we de pastasalade met tonijn opnieuw voorbijkomen. Ik heb hier zelf niet zo’n last van gehad, maar heel veel mensen hebben het echt wel zwaar gehad. Het zijn zware tijden en die gaan we zeker nog een tijdje houden, maar een ding is zeker… We gaan gewoon naar Ierland!!

Kyra