Uitvaren!

19-10-2023 | 2023 - 2024

De vijfde dag van School at Sea. De dag waar we allemaal naar uitkijken, we vertrekken vandaag echt! Toch niet om 04u00, maar pas na de lunch.

Na het ontbijt met rijstepap moeten de SaS’ers die wachtlopen van 6 tot 9 uur en die van 9 tot 12 uur (waaronder ik!) binnen en buiten alles zeevast maken. De mensen die op dat moment geen wacht hadden, gingen aan school of aan hun reisverslag. Het is nog een paar uurtjes voor vertrek en we zijn allemaal klaar met onze taken. De keukendienst heeft pasta bolognese gemaakt als lunch. Sam geeft nog een kleine speech en dan is de allereerste wacht aan de beurt, de wacht van 12 tot 15 uur. Na de lunch komen Bas, Monique en de eigenaren van de Thalassa nog even aan boord om ons uit te zwaaien. En dan is het eindelijk zo ver! Trossen los en gaan!

Het eerste stuk op de Waddenzee is nog leuk, maar zodra de golven heftiger worden, worden de eerste mensen al zeeziek. Er hangt dan na een tijdje ook een hele rij aan de lage kant van het schip over de railing. Ik heb gelukkig nergens last van en met mij nog een paar anderen, maar de kots vliegt me om de oren. Na een tijdje gaat mijn wacht in en krijgen we te horen dat we eerst nog een stop gaan maken in Den Helder omdat er iets met het roer moet worden nagekeken en omdat er slecht weer op komst is. Na drie uur uitkijk houden is mijn wacht klaar en wacht er een lekker bedje op mij.

Dorus