De eerste uitdagingen

17-10-2023 | 2023 - 2024

De 2e dag van SaS 23/24! We ontbijten gezellig met z’n allen en delen de groep in twee; de ene helft gaat in de mast klimmen en de andere helft gaat een zeil leren hijsen en strijken. Tijdens het aantrekken van de tuigjes voor het klimmen merk je dat sommigen het erg spannend vinden en dat anderen het supervet vinden. Bij die laatsten hoor ik zeker niet! Tijdens het klimmen voel je de adrenaline door je lijf gieren, de stemmen van de rest beneden verdwijnen naar de achtergrond en het enige waar je op let is waar je je voeten neerzet. De laatste treden tot het eerste platform, even jezelf erop hijsen, en dan… supermooi uitzicht over de haven en de zee! Even uitrusten en dan weer rustig naar beneden want de volgende moet omhoog. Eenmaal beneden bleek dat de meesten het tóch wel spannend vonden!

Daarna gingen we oefenen met het hijsen en strijken van het zeil, dat vereiste veel samenwerking en communicatie. Vervolgens kregen we de briefing dat we vanwege zwaar weer donderdagochtend vroeg zouden vertrekken en werden de taken verdeeld die klaar moesten zijn voordat we twee uur vrije tijd zouden krijgen. Vrije tijd met telefoon zelfs! Na 240 liter motorolie in het schip te hebben gegoten, mochten we ons zakgeld pakken en kregen we onze telefoon. Ik had een paar blije vrienden, ouders en broers aan de telefoon, waarna we besloten naar de Aldi te gaan. Bij de Aldi besloten we om even een paar snacks in te slaan voor onderweg. ’s Avonds aten we pastasalade en hebben we nog even een account aangemaakt op de laptops die aan boord waren gebracht. Dat was echt superchill!

Daarna konden we nog even gezellig chillen en een spelletje spelen, en toen weer op tijd naar bed om de volgende dag weer lekker fris te zijn!

Boaz