Heimwee naar wat?

12-04-2023 | 2022 - 2023

Vanochtend zijn we aangekomen in Nederland. We kwamen aan in Den Helder, de laatste bestemming van SaS 22-23.

Nederland zag er grauw, grijs en over het algemeen erg lelijk uit. Sommigen van ons kijken er al tijden naar uit en anderen willen juist nog een rondje Carib doen. Toch denk ik dat het voor de meesten zo is dat naarmate we dichterbij ons oude leven komen, we er steeds minder zin in hebben. Iedereen stond aan dek toen we binnenvoeren, door de sluis en onder de brug door. De eigenaren van de Thalassa stonden ons op de kade op te wachten. Ze verrasten ons zelfs met taart!

Die avond kregen we ook nog even vrije tijd, maar zonder telefoons. We zien iedereen zaterdag wel. We konden voor het eerst in bijna zes maanden weer naar een echte Albert Heijn. Drop, autodrop en frikandelbroodjes vielen erg in de smaak. Helaas waren de frikandelbroodjes al snel uitverkocht. 🙁

Die avond keken we ook twee films, “Achtstegroepers huilen niet” en “Spijt”. Zielige films, voor wat voor sommigen ook een droevige dag was. Volgens mij ook wel een beetje als smoesje, zodat mensen konden zeggen dat ze een traantje lieten vanwege de film in plaats van dat SaS bijna afgelopen is.

We zijn weer in Nederland. Na een half School at Sea, zijn we weer terug. We zijn er nog niet uit of we nu heimwee hebben of niet.

Pieter