We komen ogen en oren te kort

11-04-2023 | 2022 - 2023

De vier tot acht wacht begint met veel beweging bij de brug, iedereen moet heel goed uitkijk houden, omdat we richting de straat van Dover varen. Dit is één van de drukst bevaren delen van de wereldzeeën. De Thalassa is voor ons wel groot , maar tussen alle vrachtschepen, windmolenparken en boorplatformen stellen we niet zo veel voor. Tegelijk is ook de “Nederlandse” kou volgens mij al aanwezig en dan moet je extra oppassen dat je niet te knus bij elkaar kruipt en daardoor minder oplet.

Na een tijdje gaan we meer zeil zetten en ondertussen komt de zon op. Nu is ook Frankrijk te zien, opeens is vanaf het voordek te horen: “zon (daar), maan (daar), Engeland (daar) en Frankrijk (daar)!”. Aan bakboord zijn de white cliffs of Dover goed te zien en in de verte zien we de vage kust van Frankrijk. Dat leidt makkelijk af van onze rol als uitkijk dus zijn ieder paar extra ogen handig voor de uitkijk.

Na weer een leuke, actieve wacht is het tijd voor wachtoverdracht en natuurlijk PLANKEN!

Nynke