Paasontbijt

09-04-2023 | 2022 - 2023

Zondagochtend worden we wakker in L’Aber Wrac’h. We worden gewekt en iedereen loopt naar de ontbijttafel. Wat blijkt? Er is een zeer uitgebreide tafel gedekt. Er is ontzettend veel, op elk bord ligt een Frans croissantje, een immens chocoladebroodje en daarnaast een chocoladepaashaas. En dat alles met een mooi blauw servetje. Er zijn verder nog Franse baguettes, brood en toast. Het kan niet op, want er zijn ook pannenkoekjes gebakken. Op tafel staan Franse kaasjes, normale kaas, vlees, jam, Nutella en speciaal  voor de pannenkoekjes (schenk)stroop.

Als iedereen aan tafel zit, vertelt iemand dat paashaas haar ingefluisterd heeft dat er paaseitjes verstopt zijn verspreid over de boot. Iedereen stormt naar boven en over het hele dek en door de hele salon. Overal liggen paaseitjes, als je tenminste goed kijkt. Na een tijdje zoeken zit iedereen een paar chocolade-eitjes rijker aan tafel en gaan we allemaal genieten van het heerlijke eten.

Na het ontbijt maken we het schip gereed om te vertrekken naar Nederland. Zodra de ebstroom inzet gooien we de trossen los op weg naar de laatste bestemming.

Moen