Onverwachte pitstop

07-04-2023 | 2022 - 2023

Met volle toeren varen we nu richting… Frankrijk! Dit is een hele onverwachte bestemming. Iedereen dacht namelijk dat we nu in één keer door zouden varen naar Nederland, maar we gaan dus nog iemand ophalen! We zullen helaas niet lang blijven, maar hopelijk wel langs genoeg om een croissantje te halen.

We zijn nog middenin de scheepsovername dus onze stuurmannen houden alles goed in de gaten. We komen weer in de buurt van het Engels Kanaal en dat is een van de drukste stukje vaarwater ter wereld. En dat merken we! Er zijn de hele tijd heel veel boten om ons heen zijn. Dit betekent dat er hele goede uitkijk moet worden gehouden. Alle matrozen zitten vol concentratie op de brug.

Opeens schreeuwt een van hen: „Kijk! Een hele grote berg met sneeuw op stuurboord!“ Berg, wat voor berg? Dat kan toch helemaal niet. Verbaasd pakt de stuurman een verrekijker en probeert de berg te vinden. Na lang zoeken is iedereen teleurgesteld: het bleek een wolk… Onze matrozen moeten een bril kopen, denk ik.

Uiteindelijk zien we wel echt land, maar helaas geen berg met sneeuw. Even later voer de kapitein van de scheepsovername ons met een mooie zonsondergang in de haven van L’Aber Wrac’h. Een klein haventje met een klein dorpje. Veel mensen komen kijken naar dat grote schip dat er ineens ligt.

Het vasteland van Europa, we zijn nu echt bijna thuis…

Merle