Paquet de Pays-Bas

06-04-2023 | 2022 - 2023

Vandaag is de eerste dag van de scheepsovername. Er is bijna geen wind dus zijn we vooral aan het motoren. Het is heel rustig dus zit ik een boek te lezen in de salon tot opeens een mede-SaS’er de salon in komt en iedereen naar de salon roept. Huh, waar zal dit over gaan dacht ik terwijl ik naar beneden liep en iedereen wakker ging maken.

Na een paar keer tellen en missende mensen halen zijn we er eindelijk allemaal samen. Voor ons staan de drie kapiteins. Met spanning zitten we te wachten tot de kapitein uit de eerste scheepsovername begint te praten. “Wij moeten wat mededelen…“ ze kijkt Sam aan en hij zegt dat zij nu kapitein is en het mag meedelen. “Wij gaan onze 37e SaS’er ophalen in Frankrijk, en we zijn daar morgenavond“. Jeeeh! Iemand was namelijk een tijd terug naar huis gestuurd wegens persoonlijke omstandigheden, maar diegene komt nu dus gewoon wel het laatste stukje weer meevaren. 🙂

We zijn eindelijk weer met zijn allen morgen. Dat betekent dat we de reis met z’n allen kunnen afsluiten. Het zal een kleine haven zijn dus of we gaan aanleggen of ankeren, dat weten we nog niet precies. Het enige wat ik wel weet is: samen uit, samen thuis. 😀

Maxime