De laatste schooldag

05-04-2023 | 2022 - 2023

Vandaag is de laatste school- en wachtdag van de reis. Vanochtend kregen we de rollen voor de beide scheepsovernames te horen en morgen start de vierde scheepsovername al, waardoor dit de allerlaatste ’normale’ vaardag is. De zee is best rustig en iedereen maakt goed gebruik van de laatste schooldag, totdat er rond de middag ineens een minke whale langskomt.

Zij is prachtig en heeft witte vinnen en een witte buik. Als ze dan even op haar rug gaat zwemmen, zien we een witte gloed door het water zwemmen. Terwijl we haar proberen te spotten, zwemt ze meerdere keren onder de boot door en dan loopt ineens iedereen naar de andere kant van de boot. De minke whale blijft uiteindelijk nog een hele tijd rond de boot cirkelen en wanneer ze om de zoveel tijd weer eens dichterbij komt, gaat iedereen weer kijken. Op deze manier vliegt de laatste schooldag voorbij en kijken we nu allemaal uit naar de scheepsovernames die dus morgen al beginnen!

Matz