Een extra passagier

04-04-2023 | 2022 - 2023

Vandaag hadden we een extra passagier aan boord: Pluisje. Pluisje is een klein vogeltje dat aan boord is komen waaien. Volgens Bart was het een vogeltje dat voorkomt in de kustgebieden hier in de buurt maar ik ben de naam vergeten. Pluisje zat stilletjes in een hoekje in de salon als een SaS’er hem vindt. Hij was heel moe en verzwakt, want hij probeerde niet eens weg te komen toen ik hem oppakte. Waarschijnlijk is hij vanuit de Franse kust de oceaan op geblazen. We zijn gelijk in actie gekomen.

Een mede SaS’er heeft mijn (lege) verjaardagsdoos gepakt, met een handdoek erin, waar we de verzwakte vogel in hebben gestopt. Als echte vogelmoeder en vogeltante hebben we voor Pluisje gezorgd. We hebben hem suikerwater gegeven en we hebben alle lasagnebladen uitgepluisd (haha, red.) op zoek naar torretjes die hij kon eten. Die at hij allemaal meteen op. Nadat Pluisje wat had gegeten en gedronken besloten we de verjaardagsdoos gewoon open te laten, zodat Pluisje zelf kan kiezen wanneer hij weg wil gaan. Toen we later gingen kijken of Pluisje er nog was, konden we hem niet meer vinden. Niet in of in de buurt van de doos, maar ook nergens anders aan boord.

Helaas zijn we nog best ver weg van land, dus we weten niet hoe ver hij is gekomen. Maar wie weet, misschien haalt hij de Franse kust wel gewoon. Of niet… 🙁 Ik hoopte echt dat Pluisje een dagje zou blijven, want dan zouden we al zo veel dichter bij land zijn geweest.

Marijn