De laatste bestemming

30-03-2023 | 2022 - 2023

Vandaag zijn we om 4 uur ‘s nachts vertrokken uit de Azoren. Dat is al speciaal omdat we nog nooit eerder in het donker zijn vertrokken, maar het is vooral speciaal omdat de Azoren onze laatste bestemming was. Dit beseft iedereen aan boord dan ook goed. De meeste mensen zijn verdrietig dat het de laatste bestemming is en dat School at Sea nu echt tot een einde komt. Maar sommige mensen zijn ook blij dat dit de laatste keer is dat ze zeeziek zullen zijn.

Nadat iedereen heeft besloten of ze het nou leuk vinden om eindelijk weer terug naar huis te kunnen of dat ze het liefst nog 6 extra maanden mee willen, komt het gesprek op wat je het meest hebt gemist van thuis. Na familie, vrienden en huisdieren komt al snel het eten aan bod. Van heerlijke frikandelbroodjes en sushi tot lekkere toetjes. Iedereen mist wel iets van het eten van thuis. Ook ik maak mezelf schuldig daaraan, want ik heb namelijk heel erg zin in een pizza calzone. De eerste bestemming als ik thuiskom!

Leo