Onverwachte kipburger

29-03-2023 | 2022 - 2023

Vandaag was onze vijfde dag op de Azoren en iedereen dacht dat we vandaag zouden beginnen met onze tocht naar Nederland. De voorbereidingen voor het vertrek worden getroffen, er wordt nog snel een foto gemaakt bij onze kadeschildering en we kunnen gaan! Of nee.. ineens liggen we weer stil. Vanwege het weer heeft Sam besloten dat we pas vannacht gaan vertrekken, we zijn naar een andere plek in de haven verplaatst om te bunkeren (voor de mensen thuis: diesel te tanken).

Tijdens het avondeten wordt druk gespeculeerd over een laatste wandeling naar de KFC in Horta. Gewoon een grapje, dachten we, maar wat nou als het geen grapje was? Een aantal jongens besluit aan Sam te gaan vragen of ze misschien nog naar de KFC mogen. Iedereen in de eetzaal verklaart ze voor gek, maar even later komen ze lachend naar beneden met de boodschap dat het mag!

Verbaasd maar blij pakt iedereen zijn of haar geld en gaat erop uit. Tijd om nog even snel een tandenborstel of toch nog wat extra koekjes kopen, voordat we op weg gaan naar Nederland. En ja, er wordt ook echt nog even een vette hap bij de KFC gehaald! Wij moeten tenslotte ook bunkeren…

Kim