Film of fantasy?

28-03-2023 | 2022 - 2023

Als je moest kiezen tussen een film kijken of je fantasie gebruiken voor je entertainment, wat zou je dan kiezen?

Dit is mijn dilemma vandaag. We houden al drie dagen een filmmarathon van de ‚Hunger Games‘-films en vanavond kijken we de laatste. Dat kan doordat we nu weer in Europa zijn: via iemands hotspot kunnen we online en via iemand anders haar Netflix-account kunnen we ineens heel veel films kijken.

Ik ben, net als vele anderen, helemaal gevangen in deze filmreeks en kan niet wachten om te zien hoe het verhaal eindigt. Maar tegelijkertijd is er die avond ook een eenmalig Dungeons and Dragons-avontuur waar ik ook wel bij wil zijn. Dit is een fantasy-spel waarbij je je voordoet als een bepaald karakter en zo verschillende missies voltooit en avonturen beleeft. Je speelt dit met andere mensen samen en er zijn wel speciale dobbelstenen, maar er is geen speelbord. Een groot deel van het spel speelt zich dus af in je eigen verbeelding. Er is een groepje van vijf die dit al langer en vaker doet aan boord, maar vanavond is de avond dat anderen het ook eens kunnen proberen. Dit wil ik wel eens, dus ik heb me daarvoor aangemeld. Maar als ik erachter kom dat het op hetzelfde moment zal zijn als de filmavond, kom ik voor een moeilijke beslissing te staan.

Na lang twijfelen kies ik uiteindelijk toch voor de film en staat „meedoen aan een D&D-spel“ nog steeds op mijn bucketlist.

Kian