De terugkeer van Jeff

31-03-2023 | 2022 - 2023

Het is 07:45, ik heb net ontbeten en kom op wacht. Het is heel erg mistig, we kunnen eigenlijk niet verder dan 50 meter kijken. Daarom houden we goede uitkijk. Een of twee mensen zitten voor op de boeg en de rest houdt uitkijk rondom de stuurhut.

Op een gegeven moment ga ik sturen en zijn er mensen klusjes aan het doen, dus zijn we nog maar met drie op de brug. Soms zie ik Portugese oorlogsschepen (een soort kwal) langs drijven. Opeens denk ik zeewier te zien, maar ik loop naar de reling en het drijft dichterbij, en blijkt het een schildpad te zijn! Ik roep: ´schildpad, schildpad, ik zie een schildpad!’ Het is een grote bruine zeeschildpad, hij lijkt wel wat op Jeff, de schildpad die we onderweg naar de Cariben gered hebben uit een visnet. Misschien is het wel familie van hem, of misschien is het Jeff zelf wel? Kwam hij nog even bedanken?

Jeff, je blijft in onze herinnering (en in onze route op de kaart)

Lex