Op bezoek

26-03-2023 | 2022 - 2023

Vandaag gaan we langs bij een andere boot de Thor Heyerdahl. Op dat schip varen ze met een vergelijkbaar project als School at Sea maar dan van een Duitse organisatie. Toen we aankwamen hadden we het schip al zien liggen. Vandaag werd er even snel een uitwisseling geregeld door een mede-SaS’er. We bezoeken elkaars boot, geven rondleidingen en vertellen over onze projecten en hoe dat aan boord gaat.

Hun boot ziet er van binnen weer heel erg anders uit dan die van ons. Hun dek is helemaal rood, hun galley is veel kleiner, ze hebben alleen een eetzaal en geen salon en de hutten hebben geen eigen douche. Stiekem is de Thalassa dus eigenlijk best wel luxe!

Daarna hebben we hen een rondleiding gegeven op ons schip, ze vonden het erg mooi. Ze waren verbaasd als ze zien dat ons roer in het midden van het schip staat en dat wij voor het roer staan. Hun roer zit namelijk achter op het schip en zij staan achter het roer.

Het was leuk om een ander schip te zien en meer te weten te komen over hoe het daar allemaal werkt!

Julia