Masterchefs aan boord

24-03-2023 | 2022 - 2023

Deze week is wederom een scheepsovername aan boord van de Thalassa. Tijdens deze overname moet uiteraard ook gegeten worden. Hierdoor is er, net als bij elke overname, ook deze keer weer een keukenteam. Drie dagen lang verzorgen zijn het eten voor 50 man. Een klus die niet voor iedereen weggelegd is, aangezien voor de meesten een keukendienst van één dag echt meer dan genoeg is. Een taak dus voor de echte harde werkers onder ons.

Nou, je kunt wel stellen dat het deze scheepsovername niet ontbrak aan harde werkers in het keukenteam. Het doel van dit keukenteam: maaltijden maken die eigenlijk niet mogelijk zijn aan boord van een tallship. En dat is ze gelukt zeg.

De eerste dag begint nog redelijk “normaal” met granola als ontbijt en pasta bolognese voor de lunch, al hadden we wel bij de lunch al meteen een voorafje van zelfgemaakte gnocchi… Maar dan barst het team pas echt los! Alles wordt uit de (koel)kast getrokken, met als eindresultaat: pizza als avondeten op de eerste dag, een hele rijsttafel met alles erop en eraan ’s middags en een broodje gehaktbal ‘s avonds op de tweede dag en een broodje hamburger met vers gevangen tonijn op de derde dag.

Alle leerlingen, docenten en crewleden staan met open mond te kijken naar hoe er geflaneerd wordt in de keuken. We weten niet wat we meemaken. Tijdens het eten overspoelen we de koks dan ook met complimentjes en geluiden van mensen die heel duidelijk laten merken dat ze het eten erg geslaagd vinden. Op een gegeven moment raken de koks zelfs lichtelijk geïrriteerd door al deze lieve woorden. Je kan dus wel stellen dat naast de nieuwe kapiteins en stuurmannen tijdens deze reis, er ook zeker nieuwe masterchefs zijn geboren op de Thalassa.

Jonas G