Vis aan dek laat ontdekt

23-03-2023 | 2022 - 2023

Vandaag was het eindelijk weer eens tijd, tijd voor vis! De vorige keer was alweer een tijdje geleden, nog vóór Dominica zelfs. Volgens Sander was het de “vloek van Didi”, want sinds Didi, onze wiskundedocent, op Dominica aan boord is gekomen, hebben we geen vis meer binnengehaald. Wel nog één of twee keer beet gehad, maar steeds lukte het niet om de vis aan boord te krijgen.

Nouja, hoe dan ook, we hebben weer een vis gevangen! Dit keer een of andere tonijn. Hij was 84 cm lang en woog 11,5 kg. Volgens Sander was het een echte team-effort. Hij stond aan de hengel, Fabian onze eerste stuurman haalde de vis binnenboord (dat ging nog niet zo gemakkelijk), een mede-SaS’er stond al klaar om de vis te doden zodra die op dek lag en onze visspecialist had de fileermessen al gepakt.

Uiteindelijk heeft hij acht kilo filet van de vis weten te krijgen. De keukendienst heeft de vis heerlijk bereid en er o.a. sushi van gemaakt. Bravo naar het keukenteam. Normaal gesproken hou ik niet van sushi, maar deze sashimi beviel me enorm!

Ohja, en dit gebeurde allemaal in de ochtend rond 10:00 uur, en ik ben er pas om 19:00 uur achter gekomen toen de vis op mijn bord lag hahaha.

Jonas P