Scheepsovername 3

22-03-2023 | 2022 - 2023

Nadat gisteren alle sollicitaties zijn geweest, zijn vandaag net voor de lunch de functies voor de scheepsovername bekend gemaakt. Iedereen zit gespannen in de salon terwijl Sam de lijst voorleest. Hij begint zoals altijd bij de scholieren en hij eindigt bij de kapitein. De meest bijzondere is de functie van beschermvrouwe van de Thalassa compleet met maliƫnkolder. Na deze bekendmaking zie je de mensen, die een functie hebben gekregen, opgelucht ademhalen. En teleurgestelde gezichtjes bij de mensen die niet hebben gekregen waar ze voor gesolliciteerd hebben.

Vervolgens is de nieuwe nautische crew meteen aan de slag gegaan met het maken van een plan voor de laatste 300 mijl. Helaas is er geen goed zeilweer voorspeld. De eerste dagen is er nauwelijks wind en de laatste dag zou er ineens heel veel wind komen. Als we niet op tijd in de Azoren aankomen krijgen we 45 knopen wind over ons heen. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe kapitein dit gaat aanpakken.

Joep