Wil … even naar de stuurhut komen?

21-03-2023 | 2022 - 2023

Als vanochtend iedereen wakker wordt, is het al te voorspellen. De derde scheepsovername nadert namelijk en dat betekent… Sollicitatiegesprekken!

Elke scheepsovername is iets serieuzer, want ook het weer wordt steeds serieuzer. Daarom pakken we het voor deze scheepsovername alweer iets meer aan als in het echte leven. Sommige sollicitaties worden namelijk al afgewezen op basis van hun brief en CV en diegenen worden niet uitgenodigd voor een gesprek. Dus vanmiddag gebeurt iets speciaals in de salon, Sander loopt naar het krijtbord en schrijft daar: „scheepsovername; check je leerlingenmap voor een reactie, anders heb je een sollicitatiegesprek vanaf het vieruurtje.“ De drukte rondom de laptoptafels stijgt direct, mensen speuren hun leerlingenmap af om er  vervolgens opgelucht en blij achter te komen dat ze een gesprek hebben. Anderen hebben wel een reactie en voelen zich iets minder vrolijk.

Na een overheerlijk vieruurtje (heerlijke chocolate chip cookies met extra veel suiker want dat hebben we nu weer aan boord) worden de eerste kandidaten naar de stuurhut geroepen. De spanningen lopen nog verder op, en de kandidaten die al zijn geweest worden gebombardeerd met vragen. Wanneer ik zelf naar de stuurhut geroepen wordt voor mijn sollicitatiegesprek word ik bijgestaan door een groep prachtige dolfijnen. Hierdoor ben ik een stukje minder zenuwachtig en gaat het gesprek heel goed. Van scholier tot kapitein, iedereen kwam aan bod. Morgen zullen de resultaten ons tegemoet komen.

Maar de grootste vraag blijft: wie zal het schip veilig naar de Azoren brengen als kapitein

Jasmina