De Klassieker

19-03-2023 | 2022 - 2023

Terwijl wij alweer bijna halverwege de oversteek naar de Azoren zijn, vinden sommigen het vervelend om de sportwereld te missen. Vandaag is het voor hen een leuk dagje.

De Klassieker: bijna iedereen kent het en bijna iedereen heeft een mening. Al dagen van tevoren is er een oplaaiende vlam tussen de Ajacieden en Feyenoorders. Het begint met oude koeien uit de sloot halen. Onderling worden gebeurtenissen omhoog gehaald zoals vechtpartijen en transfers.

Bij het ontbijt hebben degenen die een clubshirtje hebben, deze met trots aangetrokken. Om half elf (lokale tijd) begint de wedstrijd. De spanning is meteen om te snijden, door beide fanclubs wordt clubmuziek afgespeeld en bij de pauzes worden de docenten (die wel hun telefoon met internet hebben) gesmeekt om de stand. Die houden wijselijk hun mond want… school 😊.

Om half één wordt de uitkomst bekend. Onze scheepsarts is de bron van het nieuws deze keer. Het is 2-3 voor Feyenoord geworden. Een hoop kabaal, gevloek en een klein traantje later worden de handen geschud en zeg ik als slechte verliezer: ’Onterecht, maar het is ze gegund‘. WIJ blijven tenminste sportief.

Hein