Goed en slecht nieuws

18-03-2023 | 2022 - 2023

Helaas moet ik jou, beste lezer, mededelen dat ik goed en slecht nieuws heb. Het slechte nieuws is zo schokkend, pijnlijk en lastig te verwerken, dat ik maar even voor jouw welzijn begin met het goede nieuws. Vandaag was namelijk een speciale dag voor SaS ‘22/’23. Er zijn namelijk niet één, maar twee mensen jarig. Dit is de enige dag tijdens deze reis dat dat het geval is. Hoera! Ze zijn niet helemaal een tweeling, de een is namelijk vijftien geworden en de ander zeventien. Toch een klein verschilletje. Het is een gezellige boel met een lekker vieruurtje van een brownie en een geïmproviseerde smoothie met melkpoeder.

Helaas moet ik nu overschakelen naar het slechte nieuws. Maak je maar klaar en ga er maar even goed voor zitten. Onze kapitein, de heer Dubois, is vandaag hard getroffen. Zijn persoonlijke, iconische, kenmerkende verzameling van bolitas de miel, is vanochtend verloren gegaan. Terwijl wij samen met het slachtoffer aan de ontbijttafel zitten, zien wij het plotselinge, overweldigende verdriet in zijn ogen, als hij merkt dat het enige wat deze reis nog een beetje leuk voor hem maakt, op is. Terwijl hij zijn tranen probeert in te houden, gebruikt hij het laatste beetje van zijn speciale cornflakes. Een tragisch einde.

Gelieve hem bij aankomst te voorzien van een nieuwe voorraad.

Gijske