Da’s pech, prullenbak weg

17-03-2023 | 2022 - 2023

We zijn al bijna op de helft van de Atlantische Oceaan en het is nu net even ander weer dan op de heenweg. Tijdens mijn wacht krijgen we te horen dat de prullenbak niet meer op zijn rustplaats op het achterdek staat. Dus we nemen even een kijkje. Na een korte speurtocht hebben we hem gevonden in het gangbord bijna op het middendek. Wat blijkt, een grote golf is over het achterdek gesplasht en heeft de prullenbak meegesleurd en een nieuwe plek aan boord gegeven. We dachten toch echt dat we hem goed hadden vastgebonden maar blijkbaar niet vast genoeg. Hij staat nu driedubbeldwars zeevast.

Ook kwam er in een keer verdacht veel lawaai uit de keuken. Deze keer had de satésaus een vrije vlucht genomen en de hele keuken lag helemaal onder. Dit was niet eens het enige probleem. Ook de soya saus en de mayonaise liepen door de keuken. Gelukkig kwam dit allemaal goed en er was uiteindelijk een hele ploeg die de keuken hielp met alles opruimen.

Dit blogje is ter nagedachtenis aan de komkommers die de deining van de Atlantische oceaan niet hebben overleefd.

Fien