Geld genoeg?

09-03-2023 | 2022 - 2023

Vandaag hebben we de hele dag vrije tijd en, en Bermuda is een uitstekende locatie om je laatste dollars uit te geven. Al het eten in de supermarkt is hier namelijk 2 of 3x zo duur is als thuis.

Eigenlijk gaat iedereen meteen met de bus naar Hamilton want dat is de hoofdstad van Bermuda. Het is raar om vanuit Cuba opeens in een westerse omgeving te zijn waar alles veel geld kost. De prijzen op de menukaart lijken op zich best oké, maar dan is de 17% standaardfooi (die gewoon op de rekening staat) nog niet meegerekend. Heel Amerikaans allemaal. Je geld verdwijnt dus als sneeuw voor de zon in een restaurant. Met 4 dollar voor water, 10 dollar extra voor kip in je salade en 25 dollar voor een hamburger zijn onze laatste dollars wel snel weg. We nemen dus het besluit om afbakpizza’s te kopen en gezellig aan boord te dineren.

Na dit diner hebben we een ouderavondje: we bekijken het filmpje van onze ouders, openen de post van onze ouders die de scheepsarts heeft meegenomen en als klap op de vuurpijl hebben we ook nog eens sailmail. De geldzorgen zijn snel vergeten.

Steyn

PS: Leuk feitje, wist je dat vissen ook zeeziek kunnen worden?