Sportende SaS’ers gespot

10-03-2023 | 2022 - 2023

Het wordt weer kouder dus dat betekent dat de lange broeken weer aan gaan. Eén probleempje, die broek zit bij sommigen toch wel strak. Gelukkig kwam een schoolopdracht ons redden. Een SaS’er moet voor school een sporttoernooi organiseren.

Na een wandeling naar een strandje en een korte informatieve uitleg over een paar aangespoelde Portugese oorlogsschepen van een lokale bewoner, worden de drie onderdelen uitgezet. We worden in teams verdeeld en vervolgens naar de onderdelen gestuurd. Als eerste ga ik met mijn groepje voetballen, bij het eindsignaal blijkt het gelijkspel. Wel zo sportief. Ons volgende onderdeel is estafette, hierbij krijgen we niet eens een kans om ook maar in de buurt van winst te komen, het andere team blijft ons maar voor en krijgen ook nog eens hulp van onze docent Bart. Wel is het erg leuk om weer te kunnen rennen. Na alle inspanning krijgen we van de keukendienst een lekker 4 uurtje om weer door te kunnen gaan. Ons laatste onderdeel is een potje volleybal. Na een korte voorsprong worden we weer ingemaakt. Gelukkig niet heel erg deze keer. Na afloop lopen nog een paar dwaze SaS’ers het water in om af te koelen.

De dag wordt afgesloten met een leuk liedje. Op de terugweg naar het schip besluiten sommigen dat ze nog niet genoeg gesport hebben en gaan joggend terug naar het schip.

Suzanne