Aankomst op Bermuda

07-03-2023 | 2022 - 2023

Na ongeveer anderhalve week kwamen we eindelijk aan op Bermuda. We wilden nog voor wat heftigere wind – die ’s nachts zou komen – in de haven liggen. We zagen van een afstandje al de felle witte daken en het prachtige turquoise water. Er kwam een loods aan boord die ons de haven in zou begeleiden. Hij werd nog op zee aan boord afgezet met een loodsboot. Ze kwamen langzij en hij sprong zo tijdens het varen aan boord.

Toen we de baai van St George binnenvoeren stond iedereen inmiddels op dek. Het was erg mooi, zo’n blauw water had ik nog nooit gezien. We zijn weer in de „westerse“ wereld. Aan de kade liggen nog 2 tall ships, de Pelican of London en de Eye of the Wind. We leggen aan in een schattig klein dorpje. Als we eenmaal klaar zijn met aanleggen en we vast liggen aan de kade worden de paspoorten gecheckt.

We zijn officieel op Bermuda!

Pieter