No hay…

06-03-2023 | 2022 - 2023

Spaans voor: het is er niet…

Bij de voorbereidingen van de keukendienst (die we morgen zullen draaien) kijken we wat we ongeveer hebben. Er zijn meestal wel wat fruit en groentes die de 8 tot 12 hebben gekeerd die moeten worden gebruikt. We hebben nog een paar appels, mango en wat ingevroren ananas. Verder hebben we qua groentes nog een paar tomaten, paprika’s en heel veel pompoen. Op Cuba konden we helaas niet heel erg veel groenten en fruit krijgen en we komen pas morgen aan op Bermuda, dus we moeten het er maar mee doen. Dat wordt dus het laatste fruit als elf uurtje gebruiken en vandaag hebben we pompoensoep voor het avondeten.

Tijdens het koken komen we er ook nog achter dat de knoflook op is. Ook de suiker en het bloem is op. Dit zorgt vaak voor grappige situaties. Op Cuba hoorden we vaak ’No hay…’, maar nu was dat ook de situatie aan boord! Wel kom je er dan achter wat we nog wel hebben, we hebben bijvoorbeeld nog meer dan 50 potten appelmoes. We kunnen dus alsnog genoeg suiker binnenkrijgen. Daarnaast hebben we genoeg vlees in de vriezer tot thuis. Dit alles zorgt voor allemaal nieuwe gerechten en creativiteit en dat wordt door iedereen erg gewaardeerd.

Op Bermuda zullen we wel weer boodschappen moeten gaan doen.

Nynke