Een drukke dag aan boord van de Thalassa

28-02-2023 | 2022 - 2023

Ik had vandaag keukendienst en terwijl we alles van het ontbijt waren aan het afwassen, vertelde iemand van de wacht ons dat ze boven heel goed uitkijk moesten houden en telkens met meerderen op de brug moesten zijn. Er waren overal kleine bootjes en vissersboeitjes, maar in de buurt was ook de US Coast Guard bezig met live gun exercises. Blijkbaar waren zij ook een beetje boos op ons, want ze waren ons al een uur op aan het roepen maar de marifoon in de stuurhut stond wat te zacht. We waren al een uur de US Coast Guard aan het negeren én door hun schietoefeningen heen aan het varen. Oeps. Toen hebben we maar meteen een scherpe bocht gemaakt om ze de ruimte te geven. Gelukkig hebben ze geen waarschuwingsschot voor de boeg gelost.

Er was vandaag ook iemand jarig aan boord en tijdens het zingen bij het middageten werden er voor het eerst in lange tijd weer eens walvissen gespot. Een van de docenten had ze gezien en binnen enkele seconden stond iedereen bij de reling. In de verte zagen we twee walvissen water spuiten en we vermoeden dat het potvissen waren.  Door iets van koers te veranderen hebben we ze heel mooi op een afstandje kunnen zien. Met een gesynchroniseerde flip van hun staart doken ze uiteindelijk onder.

Tot slot was er ook nog eens iemand jarig, dus als vieruurtje was weer speciale brownie met iced tea, vanwege de jarige.

Het was een drukke dag en we hebben veel leuke dingen gedaan en gezien!

Matz