Aliens gespot?!

27-02-2023 | 2022 - 2023

De laatste dag van de scheepsovername is voorbij. Of eigenlijk, de laatste ochtend want om 8 uur ‘s ochtends kregen we te horen dat de 300 mijl voorbij waren en dus stopte de scheepsovername nu echt. Gelukkig hadden we nog een super lekkere afsluiter, gemaakt door het keukenteam. Pannenkoeken, natuurlijk!

Na het ontbijt gingen de normale wachten weer in. De stuurmannen (oftewel stuurkinderen) werden weer vervangen door de echte stuurmannen en iedereen ging weer terug naar het normale wachtschema.

Mijn wacht was rustig, er stond geen wind dus de motor stond aan. Dat was dus ook weer terug naar normaal, of dat dacht ik. Totdat iemand wees naar de lucht en opeens keihard riep “Kijk daar! Wat is dat?“ Iedereen keek naar de lucht en daar was een hele grote lichtgevende wolk. “Een meteoor!“ riep iemand, “Nee aliens!“ iemand anders. Hadden we dan echt buitenaards leven gezien? Helaas niet. Waarschijnlijk ging het om een raket ging die net was afgevuurd bij Cape Canaveral, waar wij heel dichtbij voeren. Dus geen aliens, maar gewoon Starlink 74.

Marijn