Havermout zonder suiker?!

26-02-2023 | 2022 - 2023

Ik sta in de keuken tijdens de scheepsovername en een mede SaS’er is de suiker aan het bijvullen voor de banketbakker. ’’Uhh Lotte, is er nog meer suiker dan in deze bak?’’. ’’Dat weet ik niet dat zou je aan de kapitein van de scheepsovername moeten vragen of aan Sam“.

Uiteindelijk bleek dat er niet nog meer suiker was. De grote bak suiker waarmee we het kleine bakje bijvullen was op en we hadden niet nog een nieuwe zak. Dit betekent dat de suiker definitief op is! We hebben de laatste tijd zo veel zoete vieruurtjes gemaakt en extra koekjes voor de filmavond gebakken dat we nu geen suiker mee over hebben. Oeps!

Het nieuws verspreidt zich snel over het schip. Hoe moeten we dat nou doen? We moeten nog wel een aantal dagen naar Bermuda en kunnen geen suiker meer gebruiken. Dit betekent dat we geen cakes meer kunnen bakken voor het vieruurtje, er kan geen suiker meer aan de randen van de bekers van de mocktails en het ergste is nog wel dat we havermout zónder suiker moeten eten! Zonder! Suiker!

Bijna niemand vindt havermout lekker maar met veel suiker er over heen is het wel lekker. Nu zal daar wel verandering in moeten komen. Gelukkig hebben we wel nog honing…

Lotte