Eerste dag van de scheepsovername

24-02-2023 | 2022 - 2023

Ja zeker, het was weer zover. Alle sollicitatiegesprekken waren geweest, de functies bekleed en bekend gemaakt. De tweede scheepsovername kon beginnen!

Vandaag lagen we vooral voor anker in de baai van Cienfuegos in Cuba. Er moest nog veel voorbereid worden, de bijboot en de zwemtrap moesten aan boord, alle lijnen moesten vastgemaakt worden aan de pennenbank en de zeilen moesten worden uitgepakt. Iedereen ging voor het eerst aan de slag met zijn of haar nieuwe functie, de machinisten doken de machinekamer in, de hotelmanager joeg mensen aan de schoonmaak en de stuurmannen planden het vertrek. Ik stond in de keuken met de rol van patissier (banketbakker). Dat hield in dat ik de vieruurtjes en eventuele snacks of toetjes zou bereiden en hier en daar in de keuken hielp als dat kon. Dat was net iets minder heftig dan drie volle dagen in de keuken, maar wel met lekker veel koken. Een ideale baan als je het mij vraagt.

Net na het presenteren van het vieruurtje (koekjes met karamel) vertrokken we naar Bermuda. Voor het eerst weer richting het oosten, richting Nederland.

Lieve B